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Smart Food
ISBN/GTIN

Smart Food

Diet and Nutrition for Maximum Brain Power
PaperbackPaperback
EUR29,50

Product description

The latest information on how foods, vitamins, and minerals can activate your brain/ body potential and affect all aspects of your daily life, from sleep patters to mood swings to productivity on the job

It seems as if every week there is a new study done on the food we eat and how it affects our health. In Smart Food, Dr. Arthur Winter, a neurosurgeon and the director of the New Jersey Neurological Institute, and veteran science writer Ruth Winter get a handle on the critical impact foods have on the way we think, feel, and behave. Armed with the most current information, Smart Food demystifies the brain/ food link and provides you with the tools to balance and strengthen both brain and body.

Smart Food is an easy-to-read sourcebook with up-to-date information including:

Herbal supplements that may energize and stimulate brain function
New Information on what makes us crave the foods we crave and how to curb constant cravings
Nutritional supplements that may maintain brain alertness and activity, even under stress
Current evidence that suggests there may be a separate "brain" in your belly that functions independently of the brain in your head

And much more .
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Details

ISBN/GTIN978-0-595-43770-2
Product TypePaperback
BindingPaperback
PublisheriUniverse
Publishing date21/03/2007
LanguageEnglish
SizeWidth 152 mm, Height 229 mm, Thickness 20 mm
Weight553 g
Article no.12338427
CatalogsLibri
Data source no.A5007673
Product groupBU461
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Am Ende dieses klugen Buches wissen wir, dass wir fast nichts wissen.

Obwohl die "richtige" Ernährung oft mit fast religiösem Eifer praktiziert und gepredigt wird, sind viele vermeintliche Weisheiten über unser Essen nichts als Mythen oder schlichtweg falsch. Warum das so ist und ob wir Studien überhaupt trauen können, erklärt der britische Ernährungswissenschaftler Prof. Dr. Tim Spector in 23 aufschlussreichen Kapiteln. Wer also denkt, genau zu wissen, wieviel Salz und Fett dem Körper gut tun, eine klare Meinung zu Nutzen oder Schaden von Kaffee, Alkohol und Zucker hat oder Vitaminpräparate, Sport und literweise Wasser für unabdingbar hält, sollte es unbedingt lesen. Wer sich noch nie Gedanken darüber gemacht hat, natürlich erst recht.
Spector erklärt spannend und gut verständlich, warum die Lage kompliziert bleibt (Menschen sind verschieden!), welche Grundregeln wir dennoch verinnerlichen können und wie wir lernen, besser auf unseren Körper zu hören. Er wird es uns danken.

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