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Baking Basics and Beyond
ISBN/GTIN

Baking Basics and Beyond

by
E-bookPDFDRM AdobeE-book
EUR20,49

Product description

"This baking bible is the perfect mix of solid techniques, good advice, and tried-and-true recipes . . . one of the best possible places to begin." -Gale Gand, James Beard Award-winning pastry chef With the demise of home economics in the school system, many adults have no baking experience at all, relying on dreary store-bought baked goods and artificial mixes to satisfy their cravings. Baking Basics and Beyond allows even absolute novices to prepare a wide array of delicious, healthy breads, cakes, cookies, pies, and more. In a warm, reassuring manner, Pat Sinclair leads beginning bakers step-by-step through each recipe, thoroughly explaining each technique and direction. After learning a basic technique, additional recipes provide further practice and more elaborate results. This second edition contains more than 100 recipes, from old favorites like icebox cookies, cornbread, and brownies to updated classics, including Butterscotch Cashew Blondies, Chai Latte Custards, and Savory Wild Mushroom Bread Pudding. Throughout, explanations and precise tips, based on Sinclair's years of baking experience, make readers feel as though there is a friendly teacher in the kitchen, peering over their shoulders, and guiding them toward perfect results, every time. This new edition of this basic, down-to-earth, reader-friendly baking guide is updated with beautiful full color photos throughout. "Offers help for rookie bakers with tips and suggestions following almost all recipes . . . The book offers good reminders for all home bakers." -Chicago Tribune "Sinclair knows what she's talking about. In her easy-going, uncomplicated manner, she leads beginning bakers through step-by-step instructions for everything from scones, biscuits, and cookies to pies, custards, and cheesecakes." -OneForTheTable.com
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Details

Additional ISBN/GTIN9781572846944
Product TypeE-book
BindingE-book
FormatPDF
Format noteDRM Adobe
Publishing date21/11/2011
LanguageEnglish
Article no.6584971
CatalogsVC
Data source no.641999
Product groupBU457
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Klingt ja erstmal logisch: "Auf der Suche nach gutem Brot. Eine Reise durch Deutschland". Ja, wo sonst? Deutschland, bekannt für herzhafte und vielseitige Brotkultur. ABER: Mit der Industrialisierung der Backbranche, wie Lutz Geißler und Christina Weiß einleitend schreiben, sei der Brotverbrauch gesunken und die Unverträglichkeiten gestiegen. Brotbacken als Handwerk, das Zeit, Technik und gute Zutaten braucht, ist nicht mehr überall präsent. So haben sich die beiden Autor:innen auf eine dreiwöchige Reise durch Deutschland gemacht und Brote getestet. Statt Bäckereien und Spezialitäten vorzustellen, haben sie in ihrem Reisebereicht eigene Rezepte eingearbeitet und plädieren für ein neues Bewusstsein für Brot. Was ist eigentlich ein gutes Brot und was für Bewertungskriterien haben sie entwickelt? Bremer Zwieback, Schwarzwälder Kirschbrötchen, Schwäbische Brezeln, Reeperbahnbrot, oder Dithmarscher Kohlbrot - es gibt viel zu entdecken und tolle Rezepte mit Zeitplan.
Dieses Brotbackbuch ist ein absoluter Favorit! Neben der schönen Gestaltung ist vor allem die klare und deutliche Erklärung der Schritte so überzeugend, denn beim Backen sind die Zeit- und Mengenangaben oft wesentlich für ein gutes Gelingen. Ob Franzbrötchen, Ciabatta, Baguette oder ein aufwendigeres Sauerteigbrot - Slow-Baking, die langen Gehzeiten für Teige bringen exzellente und gesündere Resultate. Kaum etwas schmeckt so gut, wie zu Hause und selbstgebackenes frisches Brot! Aber damit nicht genug: Tolle Rezepte für Kekse, Kuchen und Torten, Waffeln, Focaccia und vieles mehr sind in diesem Buch zu finden. Ob Backen mit Gemüse, Früchten, Herzhaftes, Süßes, oder die Sonntagsbrötchen, es ist für jede und jeden etwas dabei.
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In diesem feinen Buch hat Aurélie Bastian (auch Bloggerin auf www.franzoesischkochen.de) ihre besten Rezepte für feine Tartes zusammengestellt. In Frankreich sind Tartes eine kleine Besonderheit, als Dessert oder an Sonntagen, wie sie hier auch nochmal beschreibt. Gleichzeitig habe jede Familie ihre eigene Variante eines Tarte aux pommes, also einer französischen Variante des Apfelkuchens. Mit einer Übersicht für benötigte Utensilien und Anleitungen für Zuschnitte des Backpapiers, geht es weiter mit Tarteboden und Füllungen der Tarteringe. Dann folgen zahlreiche Rezepte, wie die französische Apfeltarte, Orangen- und Blaubeertartelettes, oder Salzbutter-Karamell-Minis. Die Rezepte sind sehr übersichtlich gestaltet und in den einzelnen Schritten erklärt. Außerdem zieren Fotografien jedes Rezept. Für alle Feinschmecker und Liebhaber von Tartes und Tartelettes zum Kaffee oder als Dessert. Bon Appétit.

Author

Pat Sinclair is a food consultant with over 18 years experience working for high-profile corporate clients who target American home bakers such as Land O'Lakes, General Mills and Pillsbury. She is the recipe editor for two Pillsbury Classics Cookbooks and also Irresistible Desserts for Land O'Lakes. These best-selling cookbooks are sold through subscription and at newsstands across the country.

As a recipe developer, her corporate clients have included Ocean Spray, Diamond Walnuts, Smucker's and Uncle Ben's. She developed more than 275 recipes in the series "Easy to Bake, Easy to Make? for International Masters Publishers, a national publisher of recipe cards distributed through the mail.

She is the recipe editor for Carnival Creations (1996) and The Carnival Experience (2001), cookbooks published by Carnival Cruise Lines and featuring featuring specialties from chefs on the cruise liners. She worked closely with the chefs to adapt recipes for home kitchens.

For nine years she was a home economist on the Land O'Lakes Holiday Baking Hotline, where she responded to questions from consumers on a broad spectrum of baking issues. From this experience she gained a deeper appreciation for the challenges home bakers face.

Pat holds a bachelor's degree in Food Research from Purdue University and a master's degree in Foods from the University of Maryland. She is also a member of the International Association of Culinary Professionals (IACP). She lives in Edina, Minnesota, a suburb of Minneapolis.